Autism i Almedalen? Ja, visst!

Nu åker vi snart – vi är på väg till Visby dit flyg och båtar är fullbokade sedan länge. Det är dags för Almedalsveckan, då Visby nästan sjunker i havet av alla människor som trampar kullerstensgatorna i centrum.

Mitt i smeten kommer vi att finnas, en liten och naggande god delegation från Autism- och Aspergerförbundet. Vi kommer att göra vårt allra bästa för att Almedalsbesökarna ska veta mer om autism och asperger och vad som då krävs för att livet ska fungera. En fungerande LSS är ett exempel och LSS är också temat för ett av våra seminarier där riksdagspolitiker debatterar.  Ett annat seminarium handlar om skolan och den granskning Skolinspektionens nu gör av skolsituationen för elever med autismspektrumtillstånd.

Vi ordnar tre heta seminarier, vi har tält på Donners plats där ”alla” rör sig, vi har foldrar, ballonger, T-shirts, rolll-ups och kassar, men mest av allt har vi en stark vilja – att öppna ögonen på en eller annan av dem som rör sig i Almedalen.  För här finns de som bestämmer hur man ser på LSS, här finns de som bestämmer om skolan och de som arbetar i den, här finns Försäkringskassan, dagliga verksamheter, Socialstyrelsen och Specialpedagogiska Skolmyndigheten SPSM. Bara för att nämna några. Några av dem har vi bokat in möten med, andra hoppas vi träffa på seminarier eller ute på stan.

Är du i Visby nästa vecka? Kom gärna på våra seminarier eller förbi tältet på Donners där vi finns måndag- onsdag. Mer info på hemsidan www.autism.se

Är du inte i Visby? Då är ett hett tips att följa bloggen, för här kommer vi att rapportera om stort och smått som händer under veckan.

Anna Calissendorff

är förbundssekreterare och mamma till tre vuxna barn. Äldst är Staffan som har autism, utvecklingsstörning och epilepsi.

Annonser

Lämna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s