Brytningstid

”Den blomstertid nu kommer”, det kommer många känslor och tankar när man sjunger den. I år var det en riktigt bra känsla för mig och min familj. Två nöjda ungdomar kan börja sin ledighet och känna sig stolta över det de har presterat. De har haft turen att gå i skolor där de har blivit respekterade som de är och fått det stöd de har behövt för att utvecklas. De behöver heller inte känna ångest inför nästa läsår. Man önskar att alla fick samma möjlighet. Tack, all underbar personal i skolan!

Att skolan nu är slut innebär en stor lättnad för många. Lättnaden kan ha olika bottnar. Man pustar ut efter att ha nått sina mål och behöver koppla av eller så är man lättad över att komma ifrån en förvirrande tillvaro med för höga krav och kanske även mobbning.

För många barn med autism kan det tvärtom vara så att det blir mer stressande att gå från en strukturerad tillvaro i skolan till ett sommarlov med för mycket fri tid. Det finns också förväntningar och outtalade krav på hur en semester ska vara men det där måste vi skaka av oss. Varför är det mer rätt att åka till en smockfull badstrand än att vara inne och spela Wii? Varför är det viktigt att åka bort om man trivs hemma? Vad mår vi bäst av som familj? Strunta i vad andra tycker, försök hitta ett sätt att koppla av som passar er. Ha en skön sommar med sol eller skugga, vatten eller land, borta eller hemma, ute eller inne, mycket folk eller lite. Allt är okej!

Anne Lönnermark
Vice ordförande och mamma till tre barn varav ett med Asperger syndrom

Annonser

Lämna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s